Laatste berichten

 
 
 
 

 

We hebben 28 gasten online

 
 
 
 
De allround voetballers van E5 PDF Print E-mail
woensdag, 25 april 2012

Het is alweer een tijdje terug dat er iets is vermeld over E5, dus de hoogste tijd weer voor een samenvatting.

 

Op 31 maart moesten onze jongens aantreden tegen de koploper Hillesluis E1. Hillesluis is in de competitie met afstand de beste, en wist toch nog toe alle wedstrijden met groot verschil te winnen. Dat zij daarbij al 100 doelpunten wisten te scoren geeft wel aan dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden. Zeker als je dan ook nog eens 2 spelers met beiden een armbreuk moet missen. Zowel Dylan als Mark konden niet dus hierdoor niet mee doen, en laat nu ook nog eens Dyson ziek zijn.

In de eerste helft werden zij gelukkig vervangen door Thomas en Laurens van E4 en in de tweede helft namen Mark en Leon uit E3 hun plek weer over. Grote klasse jongens, jullie hebben het fantastisch gedaan!

Helaas moest onze vaste spelleider G. Achterberg deze dag werken, maar gelukkig was C. Achterberg wel in staat om te fluiten, de wedstrijd kon dus beginnen.

En een wedstrijd werd het, Hillesluis speelde erg gedisciplineerd en liet het balletje keurig rond gaan. RVVH speelde wat opportunistischer, maar met grote inzet en daarom was het een interessante pot om naar te kijken. Zonder echt grote kansen te krijgen lag het initiatief bij de bezoekers en het eerste doelpunt was dan ook voor Hillesluis, zij het wel een via een ongelukkige kluts. Kort daarop maakten zij ook de 0-2 en iedereen was benieuwd hoe E5 hier op zou reageren. Zouden zij ook getrakteerd worden op een grote nederlaag? Nee, sterker nog, RVVH ging nog gedurfder spelen en was regelmatig de bovenliggende partij. Noah kreeg steeds minder ballen te verwerken en dat kwam mede door goed verdedigingswerk van Lars, Thomas en Nick. Tussen de voor- en achterhoede liepen Laurens en Tom de gaten dicht en zij zorgden daarnaast ook voor de nodige bruikbare ballen voor Chris en Sam. Helaas bleef een doelpunt uit en was 0-2 de ruststand.

Na de rust dus 2 verse krachten en ook zij hadden geen moeite om zich aan te passen. Mark voorin erbij en Leon bleek achterin een uitstekend slot op de deur te zijn.

Uitgerekend Mark wist na een mooie rush op links de 1-2 te scoren, de spanning liep verder op. Meerdere mogelijkheden volgden voor E5, maar ook Hillesluis kreeg kansen, en ik weet niet of het komt door de schermutselingen op het veld achter ons, maar schijnbaar uit het niets wisten de gasten de 1-3 te scoren. Toch gaf E5 zich nog niet gewonnen en na de 2-3 werd een slotoffensief ingezet. Helaas bleek de tijd te kort en kon RVVH niet voor een kleine verrassing zorgen, maar ondanks de nederlaag mogen de jongens trots zijn op dit resultaat. De leider van Hillesluis beaamde dat dit hun moeilijkste wedstrijd was tot nu toe. Er komt voor hen een nog moeilijkere wedstrijd aan, want wij gaan op de laatste speeldag bij Hillesluis op bezoek!

 

Na een week rust was14 april de wedstrijd uit bij Portugaal E4. De gehele week stond al een beetje in het teken van Daniël Burki van E11 die in het ziekenhuis was opgenomen met de verschijnselen van een hersenvliesontsteking. Hoe belangrijk kan een potje voetbal dan nog zijn.....

Het was prachtig weer en gelukkig was het gips van Mark er weer vanaf en kon hij mee spelen.

Op het kunstgras van Portugaal werd het snel duidelijk dat ons E5 gretig en super gemotiveerd was.

De tegenstander werd direct vastgezet en het was wachten op de doelpunten. En die kwamen er. Een goede actie van Tom werd afgerond door Sam, 0-1 en de ban was gebroken. RVVH bleef aandringen en hachelijke momenten voor het doel van de tegenstander. Dyson verdubbelde de voorsprong na een solo door het midden. En Portugaal dan, werden die dan helemaal niet gevaarlijk? Jawel, maar wij hebben Noah op het doel staan en kan totaal niet vissen. Na de 0-2 ruststand ging RVVH in de tweede helft vrolijk verder. Chris speelde 2 man uit en gaf een perfecte voorzet op Sam, zonder aarzeling schoot hij het leer achter de keeper. Nick ontfutselde de bal van de tegenstander, speelde Lars aan en die speelde weer naar Mark. Mark stoomde op en schoot op het doel. Een tegenstander leek het beter om de keeper te helpen met een strafschop tot gevolg. In 2 keer wist Sam zijn derde doelpunt te maken. Het slotakkoord was echter voor aanvoerder Tom. Na eerder heel veel ballen panklaar gelegd te leggen voor medespelers vond hij het nu tijd voor een individuele actie en die bekroonde hij met een bekeken schuiver langs de doelman, 0-5. Dat was mooi, de ontlading bij hem was groot en terecht. Tom is begaan met ieder individu en als eerbetoon voor Daniël Burki droeg hij dit doelpunt op aan Daniël, wat te lezen viel op het T-shirt dat hij onder zijn shirt droeg. Een mooie oppepper voor Daniël en terecht!

 

 

 

 

Afgelopen zaterdag dan de wedstrijd thuis tegen Binnenmaas E2. Helaas waren dit keer Nick en Mark absent, gelukkig was Dylan er wel weer bij en wilde Rick van de E6 ons team compleet maken. Toch nog een wissel en wat voor één. Rick werd gelijk gebombardeerd tot aanvoerder en speelde een meer dan verdienstelijke wedstrijd.

Vooraf hadden de coaches Dave en Carlo besloten om de “volleybalwissel” toe te passen. Dit houdt in dat de linksvoor gewisseld wordt en de wissel als linksachter er in komt, waardoor elke speler, op keeper Noah na, een plek opschuift. Hierdoor komen alle spelers om de 8 minuten op een andere plek te spelen en dat is wel zo leuk. Des te leuker is het als je dan ook nog eens ziet dat alle spelers het heel goed hebben gedaan en we mogen dan ook spreken dat dit E5 een echt allround team is. Wat nog leuker is, is dat alleen Sam vandaag niet een doelpunt heeft gemaakt, hoewel die pingel na afloop zat wel degelijk, en alle andere veldspelers wel. Binnenmaas werd bij vlagen echt zoekplaatje getikt en alleen in de eerste helft al waren er legio mogelijkheden om een monsterscore neer te zetten. De 4-0 ruststand was een schrille afspiegeling van de krachtsverhouding in het veld.

Rick 2x, Dyson en Tom waren de doelpuntenmakers. Na de rust eerst een eretreffer voor Binnenmaas, maar daarna was het weer de beurt aan RVVH.

De “ervaren” verdedigers Dylan (2x) en Lars en zowel Chris als Tom brachten de score naar 9-1.

Gelukkig had Binnenmaas nog ene Stijn, de kleinste op het veld, maar wel een om van te genieten. Met 2 bekeken doelpunten bracht hij de 9-3 eindscore op het bord. Zo kwam er een eind aan deze nuttige wedstrijd en met die vrolijke gezichten na afloop nog op het netvlies een teken dat het met dit team wel goed zit.

Volgende week thuis tegen Smitshoek, kan eigenlijk niet wachten..........


 
 
 
 
 

Hoofd sponsor

Subsponsors


Jeugdsponsors