Laatste berichten

 
 
 
 

 

We hebben 20 gasten online

 
 
 
 
Voorbeschouwing RVVH - NIVO Sparta PDF Print E-mail
donderdag, 19 april 2012

Voor verschillende clubs in de Hoofdklasse B breken spannende weken aan. Afgelopen zaterdag deed Scheveningen bovenin goede zaken na het verlies een week eerder tegen RVVH. Het versloeg met miniem verschil Nieuw Lekkerland met 0-1 en lijkt regelrecht op de titel af te stevenen met vier punten voorsprong op Kozakken Boys dat zich met 1-0 liet verrassen in Hoek.

Voor Heerjansdam lijkt het doek gevallen, zelfs de nacompetitie halen zou al een wonder zijn. LRC en Nieuw Lekkerland komen allebei in aanmerking om de Dammers te begeleiden op hun afdaling naar de 1ste klasse. Maar je weet het nooit, voetbal blijft een verrassend spelletje.

 

Ook onze tegenstander van a.s. zaterdag, N(a) I(nspanning) V(olgt) O(ntspanning) Sparta, is nog niet veilig. Aangezien er twee clubs direct degraderen en de twee daarboven nacompetitie moeten spelen en de club uit Zaltbommel met 23 punten samen met Achilles Veen op een gedeelde vierde plaats van onder staat, zou NIVO Sparta bij deze stand veroordeeld zijn tot de nacompetitie omdat het doelsaldo een stuk lager ligt dan dat van Achilles Veen.

Deze week werd trainer Gerrie Schaap ontslagen, de reden zou niets met de prestaties van het elftal te maken hebben maar in de communicatieve sfeer liggen. Dat wil niet zeggen dat de spelers er niet alles aan zullen doen om in de komende drie wedstrijden het hoofdklasserschap te continueren. Te beginnen in Ridderkerk.

 

Een eventueel kampioenschap is na afgelopen zaterdag voor RVVH buiten beeld. Wie denkt dat een voetbalwedstrijd 90 minuten duurt heeft het mis want toen werd, na een goede wedstrijd met veel kansen, in de 96ste (!!) minuut met 2-1 verloren van Excelsior Maassluis.

Er zijn in deze competitie voor de mannen van trainer de Boon nog drie wedstrijden te gaan; zaterdag a.s. thuis tegen NIVO Sparta, zaterdag 5 mei uit tegen Kloetinge en de slotwedstrijd een week later thuis tegen Kozakken Boys waarbij het niet denkbeeldig is dat op die dag de competitie beslist gaat worden. Het zou mooi zijn als onze club daarin in positieve zin een beslissende rol zou kunnen spelen.

Tussendoor wordt op zaterdag 28 april op het eigen sportpark de halve finale van de KNVB districtsbeker gespeeld tegen zondag hoofdklasser Leonidas.

De uitwedstrijd tegen NIVO Sparta eindigde op 19 november 2011 in 1-1, waarbij Mounir El Ouazizi in de 92ste (!!) minuut voor de gelijkmaker tekende. Om maar aan te geven dat we ook wel eens voordeel gehad hebben van de extra minuten. Het zou goed zijn als de vorm van de laatste weken i.v.m. de nacompetitie nog een poosje vastgehouden kon worden. Te beginnen met zaterdag a.s.

Een gewaarschuwd elftal telt voor tweeëntwintig.

 

De wedstrijd begint zaterdag zoals altijd om 14:30 uur en zal worden geleid door scheidsrechter M. Bellinga uit Groningen.

 

Balsponsoren

· Rabo Bank Midden IJsselmonde

· B.V. v/h Van Pelt & Schreijer

· ’t Sorgh & Huis B.V.

· Simply the best

· L. van Gelder Groente & Fruit

 

Pupil van de week

Tegen NIVO Sparta zal Kevin Brus opdraven als de pupil van de week. Kevin is de linksbuiten van RVVH E6 en is 11 jaar oud. Hij is al sinds zijn zesde jaar lid van RVVH. Zijn favoriete club is Feyenoord en Lionel Messi ziet hij als zijn favoriete speler. Bij RVVH is Jordey van Dam zijn grote favoriet.

 

Penaltybokaal

In de strijd om de Van de Graaf & Meeusen penaltybokaal zal het team van RVVH E11 in de rust het strijdperk betreden.

 

GEEN vuurwerk

Ook deze middag geldt weer dat het afsteken van enige vorm van vuurwerk voor, tijdens en na de wedstrijd is verboden. Er wordt op ieders medewerking gerekend.

 

Wij wensen u een prettige wedstrijd en een aangenaam verblijf op Sportpark Ridderkerk toe!

 
 
 
 
 

Hoofd sponsor

Subsponsors


Jeugdsponsors